Program


MET 2019/2020 Puccini: Pillangókisasszony

MET 2019/2020 Puccini: Pillangókisasszony

A 2019/20-as évadban tíz új előadást láthatunk a New York-i Metropolitan Operából a Met Live in HD közvetítések révén az Uránia Nemzeti Filmszínház mozivásznán.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. június 7. vasárnap, 18:00

MET 2019/2020 - Puccini: Pillangókisasszony

Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, felújított előadás, 192 perc, 2019
olasz nyelven, angol és magyar felirattal

Rendező: Anthony Minghella

Vezényel: Pier Giorgio Morandi, Díszlettervező: Michael Levine, Jelmeztervező: Han Feng, Világítás: Peter Mumford, Koreográfus: Carolyn Choa

Szereplők: Hui He (Cso-cso-szán), Elizabeth DeShong (Szuszuki), Andrea Carè (Pinkerton), Plácido Domingo (Sharpless)

„Pillangókisasszony” – a mindenkori magyar operacím-fordítások közül talán ez a legpontatlanabb, de egyben a legköltőibb: hiszen míg az eredeti Madama Butterfly kétnyelvűségét éppúgy elvéti, mint a madama szó „asszony” jelentését – addig mégis mindent pontosan visszaad, amiért e tragikumában naggyá növő törékeny asszony történetét immár több mint száz éve estéről estére végigkönnyezzük. Szinte hihetetlen, hogy ez a sokkoló hatású opera annak idején megbukott az ősbemutatón…! Az angol beteg című film rendezőjeként világhírűvé vált Anthony Minghella egyetlen operarendezése, mely 2006-os bemutatója idején elkápráztatta a világot, nagyszerű egyensúlyt teremt a realista és a stilizált játékmód között, újszerű megvilágításba helyezve a mű számos, máskor elsikkadó apró részletszépségét. A címszerepet ezúttal Hui He alakítja, Pinkertont Andrea Carè személyesíti meg. A karmesteri pulpituson a hazánkban is jól ismert Pier Giorgio Morandi áll.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

Ajánlatunk


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Kövess minket!


További ajánlataink


Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!